De Plopsa Group steunt deze goede doelen

De Plopsa Group steunt jaarlijks heel wat goede doelen. Omdat we vaak aanvragen krijgen om een goed doel te steunen en we niet op ieder verzoek kunnen ingaan, hebben we ervoor gekozen om enkele goede doelen te selecteren en ons hiervoor in te zetten.

Iedereen Verdient Vakantie

Iedereen Verdient Vakantie

De Plopsa-parken zijn er voor iedereen; ook voor gezinnen die het financieel moeilijk hebben. Om ook hen van een dagje Plopsa te kunnen laten genieten, werkt de Plopsa Group samen met Iedereen Verdient Vakantie. Zo kunnen deze gezinnen genieten van de Plopsa-parken met 30% korting.

Make-A-Wish

Make-A-Wish

Dromen komen uit, zeker in de Plopsa-parken! Plopsa en Make-A-Wish vervullen al jarenlang dromen van wenskinderen: van het ontmoeten van hun favoriete Studio 100-held tot een magische overnachting in het luxueuze Plopsa Hotel met alles erop en eraan. Samen maken we dromen waar...

Plopsa, Momentum Capital & CFE verdubbelen bedrag inzamelactie voor Oekraïne

Plopsa, Momentum Capital & CFE verdubbelen bedrag inzamelactie voor Oekraïne

Plopsa, Momentum Capital en CFE, de 3 bedrijven achter het succes van Majaland Kownaty, zetten zich in voor de Oekraïense slachtoffers en vluchtelingen. Via een online inzamelingsactie wordt geld opgehaald dat geschonken zal worden aan hulporganisaties die actief zijn in Oekraïne en buurland Polen, waar Majaland Kownaty zich bevindt. Plopsa, Momentum Capital en CFE zullen dat bedrag verdubbelen.

Move for Life

Move for Life

Plopsa zet z'n schouders onder het project Move For Life van Luc Van der Biest, Investment Director van de Plopsa Group. Op 18, 19 en 20 mei 2023 organiseert hij het Move For Life Festival waarbij geld ingezameld wordt voor heel wat lokale goede doelen. Dat doen de honderden deelnemers met uiteenlopende activiteiten: van roeien tot mountainbiken.

Pompoensoep en chocolade voor woonzorgcentra en voedselbedeling

Pompoensoep en chocolade voor woonzorgcentra en voedselbedeling

In het najaar van 2020 moesten de Plopsa-parken hun deuren helaas gesloten houden. De duizenden pompoenen die de parken in een halloweenjasje staken werden door vrijwilligers omgetoverd in 1.500 liter pompoensoep die door Kabouter Plop afgeleverd werden in een woonzorgcentrum in De Panne. De heerlijke Libeert-chocoladefiguren die Sinterklaas had bezorgd, werden toen geschonken aan de voedselbedeling CICERO in De Panne.

2.000 kwetsbare kinderen in Plopsaland De Panne

2.000 kwetsbare kinderen in Plopsaland De Panne

Op 17 november 2019 beleefden 2.000 kwetsbare kinderen uit heel België een onbezorgde dag in Plopsaland De Panne dankzij UNICEF België en Plopsa. Dit gebeurde in het kader van de twintigste verjaardag van het participatieproject "What Do You Think", waarmee UNICEF België de stem van kwetsbare groepen, zoals kinderen in armoede, vluchtelingenkinderen, etc., in België laat weerklinken. De kinderen genoten er van een lekkere maaltijd, maakten tekeningen en schilderijen over de Rechten van het Kind en leefden zich uit op de meer dan vijftig buiten- en binnenattracties.

Roei for Life

Roei for Life

Plopsa gaf in 2019 samen met bouwbedrijf Van Hulle en Miss België 2019 het startschot van Roei for Life, een initiatief van de Lift Me Up-actie en The Outsider Coast waarbij er gedurende vier dagen ten voordele van vijf goede doelen geroeid werd. De opbrengst ging naar vijf goede doelen die zich inzetten voor minderheden, kansarmen en mensen met een beperking: Ten Dries, AnVaSport vzw, Merkenveld, JVC Schotte en Shelter vzw.